Trwa ładowanie...
d1q3ow6
15-04-2010 00:00

Miodolecznictwo

książka
Oceń jako pierwszy:
d1q3ow6
Miodolecznictwo
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Jednym z najcenniejszych produktów zwierzęcych jest miód. Już u starożytnych obfitość miodu była wyrazem największego błogosławieństwa ziemi. Lecznicze działanie miodu pszczelego znane było ludzkości od tysiącleci. W naszych czasach zainteresowanie miodem jako środkiem odżywczym i leczniczym wzrosło. Leczenie miodem jest istotnym działem współczesnej medycyny naturalnej. Miód ma silne działanie bakteriobójcze w stosunku do wielu chorobotwórczych bakterii. Miód ma ponadto wysokie wartości konserwujące w związku ze zdolnością do niszczenia bakterii i grzybów. Miód ma znakomite właściwości, szczególnie przeciwdziałające wielorakim schorzeniom gastrycznym, przewodu moczowego i nerek, przeziębieniom (kaszel) oraz stanom zapalnym: gardła, migdałków i strun głosowych, stawów czy spojówek. Miód stosowany jest w wielu chorobach. Należą do nich przede wszystkim choroby układu krążenia, oddychania, przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, układu moczowego, skóry.

Niniejsza książka porusza następujące tematy: Jaki miód jest najlepszy? Jakość miodu dostępnego w handlu i sposoby jej oceny. Właściwości lecznicze miodu i jego skład chemiczny. Jaki jest wpływ miodu pszczelego na skład krwi? Zawiera też wiele cennych uwag dotyczących leczenia miodem.

Miodolecznictwo
Numer ISBN

978-83-607-2528-3

Wymiary

130x190

Gatunek

Książki kucharskie,Medycyna, zdrowie, diety,Poradniki

Oprawa

1

Liczba stron

200

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1q3ow6
d1q3ow6
d1q3ow6