Mała paryska kuchnia
Tytuł oryginalny | The Little Paris Kitchen: Classic French recipes with a fresh and fun approach |
Rok wydania | 2012 |
Autorzy |
Mała paryska kuchnia zawiera 120 prostych przepisów na tradycyjne francuskie potrawy, w tym te najbardziej znane: od bouilabaise i boeuf bourguignon po creme brulee i tarte tatin. Nie jest to jednak kolejny zbiór receptur na klasyczne francuskie specjały, ale też opowieść o tym, jak autorka książki je odkrywała i adaptowała, dodając własne pomysły. Uroki francuskiej kuchni, ostatnio zepchniętej nieco do lamusa, roztacza przed nami Rachel Khoo - Angielka, która swoje prawdziwe powołanie odnalazła w Paryżu. Absolwentka słynnej akademii gotowania Le Cordon Bleu, prowadząca w telewizji BBC program "Paryskie gotowanie z Rachel Khoo", w swojej maleńkiej kuchni udowadnia, że przyrządzanie francuskich smakołyków jest naprawdę nieskomplikowane i możliwe w każdych warunkach.
Numer ISBN | 978-83-7885-651-1 |
Wymiary | 195x255 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 288 |
Podziel się opinią
Komentarze