Trwa ładowanie...
d1yltgh
Informacja prasowa

Magdalena Tomaszewska-Bolałek zdobywczynią Gourmand World Cookbook Awards

Znamy zwycięzców Gourmand World Cookbook Awards - największego na świecie konkursu literatury kulinarnej, odywającego się od ponad dwudziestu lat. W tegorocznej edycji, która miała miejsce w Yantai w Chinach, konkurowało ze sobą kilkanaście tysięcy publikacji prawie ze wszystkich krajów świata. Ze względu na prestiżowy charakter wydarzenia Gourmand World Cookbook Awards nazywane jest przez dziennikarzy kulinarnymi Oskarami.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Magdalena Tomaszewska-Bolałek zdobywczynią Gourmand World Cookbook Awards
(Materiały wydawcy)
d1yltgh

Znamy zwycięzców Gourmand World Cookbook Awards - największego na świecie konkursu literatury kulinarnej, odywającego się od ponad dwudziestu lat. W tegorocznej edycji, która miała miejsce w Yantai w Chinach, konkurowało ze sobą kilkanaście tysięcy publikacji prawie ze wszystkich krajów świata. Ze względu na prestiżowy charakter wydarzenia Gourmand World Cookbook Awards nazywane jest przez dziennikarzy kulinarnymi Oskarami.

Reprezentująca Polskę książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek "Tradycje kulinarne Korei" zajęła drugie miejsce w kategorii "Najlepsza książka o kuchni azjatyckiej wydana poza Azją", pokonując publikacje z Francji, Kanady (część anglojęzyczna), Niemiec, Hiszpanii, USA, Wielkiej Brytanii, Singapuru i Szwecji. Zgodnie z regulaminem konkursu książki zajmujące trzy finałowe miejsca uprawnione są do używania znaku "Best in the World".

To już trzecia nagroda Gourmand World Cookbook Awards, którą autorka zdobyła dla Polski. Dwie wcześniejsze - Grand Prix 2014 w kategorii "Kuchnia japońska" oraz trzecie miejsce w konkursie "Best of the Best" (edycja specjalna, wyłaniająca najlepsze książki o kuchni wydane w latach 1994-2014) w kategorii "Kuchnia japońska" zdobyła książka "Japońskie słodycze".

d1yltgh

Podziel się opinią

Share

d1yltgh

d1yltgh