Lazanie
Tytuł oryginalny | Lasagne |
Autorzy |
Lazania jest królową potraw zapiekanych. Przygotowanie jej wymaga wiedzy, wyobraźni, czasu i odwagi. Kto opanował tajniki lazanii, uznawany jest za mistrza kuchennej magii i alchemii.
Bo do sztuk czarnoksięskich należy dobór składników i sosów, wyważenie poszczególnych elementów, aby można było rozkoszować się zarówno ich smakiem osobnym, jak i niezwykłą sumą tych smaków, jaką jest każda lazania - i przygotowywana zgodnie z klasycznymi recepturami, i według własnego widzimisię.
Ta wspaniała włoska potrawa zachęca bowiem do eksperymentowania osoby mniej i bardziej obyte z kuchnią.
Numer ISBN | 83-7319-847-4 |
Wymiary | 205x205 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 128 |
Podziel się opinią
Komentarze