Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury
Wydawnictwo |
Kuchnia kaukaska wyróżnia się niepowtarzalną oryginalnością. Nie ma możliwości pomylenia ostro-pikantnego charczo lub gorącego piti w glinianych garnuszkach z inną zupą o zbliżonym wyglądzie i smaku; nie zapomina się również świątecznych posiłków, w trakcie których podawana jest tołma w delikatnych liściach winogron lub dymiący pilaw. Każdy znajdzie w tym rogu obfitości potrawę zgodną z własnym gustem: prawdziwi macho – ostre mięsne jadła, wegetarianie – oryginalne potrawy z warzyw i owoców, łakomczuchy – rozpływające się w ustach smakołyki o bajecznych nazwach rachat-łukum, pachława i kurabje.
Numer ISBN | 978-83-7544-324-0 |
Wymiary | 220x285 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 226 |
Podziel się opinią
Komentarze