Trwa ładowanie...
d1vx5b2
13-07-2012 00:00

Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury

książka
Oceń jako pierwszy:
d1vx5b2
Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury
Wydawnictwo
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Kuchnia kaukaska wyróżnia się niepowtarzalną oryginalnością. Nie ma możliwości pomylenia ostro-pikantnego charczo lub gorącego piti w glinianych garnuszkach z inną zupą o zbliżonym wyglądzie i smaku; nie zapomina się również świątecznych posiłków, w trakcie których podawana jest tołma w delikatnych liściach winogron lub dymiący pilaw. Każdy znajdzie w tym rogu obfitości potrawę zgodną z własnym gustem: prawdziwi macho – ostre mięsne jadła, wegetarianie – oryginalne potrawy z warzyw i owoców, łakomczuchy – rozpływające się w ustach smakołyki o bajecznych nazwach rachat-łukum, pachława i kurabje.

Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury
Numer ISBN

978-83-7544-324-0

Wymiary

220x285

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

226

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vx5b2
d1vx5b2
d1vx5b2