Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk
Rok wydania | 2014 |
Autorzy |
Joseph „Józek” Seeletso – Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni. Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej książki. To przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.
Numer ISBN | 978-83-7943-703-0 |
Wymiary | 210x260 |
Gatunek | Literatura podróżnicza,Książki kucharskie |
Oprawa | 5 |
Liczba stron | 240 |
Podziel się opinią
Komentarze