Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku
Autorzy |
Kuchnia krzyżacka jest bogata, barwna i radosna. Łączy w sobie najlepsze kulinarne tradycje rycerskie i zakonne, dworskie i królewskie. Garściami czerpie z kuchni śródziemnomorskiej, arabskiej i środkowoeuropejskiej, mieszając egzotyczne smaki z fantazją i wyczuciem. Tajemnice spiżarni malborskiego zamku odkrywa Bogdan Gałązka - mistrz patelni i rondla, poszukiwacz nowych smaków i aromatów, koneser przyjemności. W tej niezwykłej książce autor zebrał 50 średniowiecznych receptur na zupy, mięsa, ryby, owoce morza oraz desery i przełożył je na język współczesnej kuchni. Proponuje nam wykwintne dania na eleganckie przyjęcie oraz proste, smakowite potrawy na rodzinny obiad. Oczaruj rodzinę i znajomych oryginalnym smakiem. Zostań mistrzem kuchni.
Numer ISBN | 978-83-7073-794-8 |
Wymiary | 255x250 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 120 |
Podziel się opinią
Komentarze