Kuchnia polska w przepisach Lucyny Ćwierczakiewiczowej
Autorzy |
Ci, którzy chcą odpocząć w kuchni i uważają, że gotowanie posiada walor wyższej sztuki, a nie jest jedynie koniecznym etapem na drodze do zaspokojenia głodu, znajdą w książce z przepisami Lucyny Ćwierczakiewiczowej swoisty przewodnik po świecie dawnej kuchni. Lucyna Ćwierczakiewiczowa jest uważana za rzeczniczkę tradycyjnej kuchni polskiej. W dobie mody na hobbystyczne gotowanie i slow food niejednokrotnie czasochłonne i wymagające przepisy Ćwierczakiewiczowej są w stanie zaspokoić tęsknotę współczesnego człowieka do jedzenia tradycyjnego (w najlepszym tego słowa znaczeniu), naturalnego i zarazem smacznego. Pozwalają one także wykonać samodzielnie potrawy i produkty, co, do których przyzwyczailiśmy się, że normalnie się je kupuje. Zresztą sama pani Ćwierczakiewiczowa twierdzi, że dom, w którym każdą rzecz za gotowy grosz kupują, jest na podobieństwo hotelu, gdzie nie ma nic własnego.
Numer ISBN | 83-7386-222-6 |
Wymiary | 170x245 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 448 |
Podziel się opinią
Komentarze