Trwa ładowanie...
d21cqes
04-03-2013 00:00

Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej

książka
Oceń jako pierwszy:
d21cqes
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Rok wydania
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!

Zagadnienia opisane w książce:

  • aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
  • zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
  • stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
  • skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
  • sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
  • przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
  • wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem

Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!

Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Numer ISBN

978-83-245-1915-6

Wymiary

165x245

Gatunek

Książki kucharskie,Poradniki

Oprawa

6

Liczba stron

528

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21cqes
d21cqes
d21cqes