Kuchnia literacka
Autorzy |
Na kartach tej książki poezja i proza z różnych epok przeplata się z przepisami. Wykład Wokulskiego o jedzeniu ryb nożem i widelcem ilustruje przepis na pieczonego sandacza, a wizytę u bohaterów Nad Niemnem wieńczy receptura na nalewkę różaną, którą częstowano w saloniku Korczyńskich. W opowieści o literackich dziejach polskiej kuchni nie zabrakło też potraw z wigilijnego stołu opisanego w Chłopach, ani słynnego bigosu z Pana Tadeusza.
Pod piórem wielu pisarzy nawet zwyczajne dania stawały się poezją. Zapraszamy do degustacji! W malinowym chruśniaku z pucharkiem mrożonego deseru malinowego – uczta dla zmysłów!
Numer ISBN | 978-83-247-0650-1 |
Wymiary | 240x170 |
Gatunek | Książki kucharskie,Historia literatury |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 264 |
Podziel się opinią
Komentarze