Kuchnia japońska
Tytuł oryginalny | A Little Taste of Japan |
Rok wydania | 2004 |
Autorzy |
Czas wyruszyć w niezwykłą podróż w poszukiwaniu niepowtarzalnych japońskich smaków i aromatów. Od miski ciepłej zupy miso, przez sushi, makarony aż do klasycznych dań, jak tempura, teppanyaki czy kurczak teriyaki – tak książka będzie w naszej wędrówce najlepszym przewodnikiem. „Kuchnia japońska” zawiera receptury na różne okazje i o różnym stopniu trudności. Obejmuje japońskie potrawy i techniki kulinarne, ale również nowe rozwiązania i współczesne podejście do tradycyjnych przepisów. W książce znajdziemy opisy technik kulinarnych, fotografie poszczególnych etapów przyrządzania posiłków, a także urocze fotografie gotowych dań ukazujących piękno japońskiej kuchni.
Numer ISBN | 978-83-7626-653-4 |
Wymiary | 220x280 |
Gatunek | Książki kucharskie,Poradniki |
Oprawa | 3 |
Liczba stron | 192 |
Podziel się opinią
Komentarze