Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Kuchnia i nauka - książka

83-7180-239-0.jpg "__wlasne
Podziel się

Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom. Bo jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w śladowej ilości, odgrywają rolę błyskotliwego solisty w wielkim koncercie smaków".

Kuchnia i nauka - Szczegóły książki
Tytuł oryginalny

Les secrets de la casserole

Numer ISBN

83-7180-239-0

Rok wydania

1993

Wymiary

145x205

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

184

Autorzy
Qaqwqwrqw
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw