Trwa ładowanie...
ddesnb3
ddesnb3

Kuchnia i nauka

książka
Oceń jako pierwszy:
Kuchnia i nauka
Tytuł oryginalny

Les secrets de la casserole

Rok wydania
Autorzy
ddesnb3
83-7180-239-0.jpg
"__wlasne
83-7180-239-0.jpg

Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom. Bo jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w śladowej ilości, odgrywają rolę błyskotliwego solisty w wielkim koncercie smaków".

Kuchnia i nauka
Numer ISBN

83-7180-239-0

Wymiary

145x205

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

184

ddesnb3

Podziel się opinią

Share
ddesnb3

ddesnb3
ddesnb3
ddesnb3