Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka dla początkujących
Autorzy |
Dla smakoszy Grecja to idealne miejsce na wakacje, bo to właśnie w greckiej kuchni, jak w soczewce, skupiają się trendy i tradycje kulinarne krajów basenu Morza Śródziemnego - arabskie przyprawy, włoskie makarony, bałkańskie sery i charakterystyczne lokalne wina. A do tego doskonała, naprawdę wyjątkowa oliwa o pięknej barwie i głębokim aromacie. Wszystkich składników aromatycznych Grecy używają z umiarem, pierwszeństwo dając dobrej jakości lokalnym produktom - warzywom, młodemu mięsu czy serom. Co najważniejsze - nam, Polakom, grecka kuchnia bardzo smakuje, a prawie wszystkie greckie dania można z łatwością przygotować w Polsce. Nie wymagają one wielkiej wprawy, dokładnego mierzenia czasu gotowania czy ważenia składników co do grama. Grecy lubią swobodę i niezmiernie rzadko do czegokolwiek podchodzą rygorystycznie.
Numer ISBN | 83-7404-217-6 |
Wymiary | 130x200 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 440 |
Podziel się opinią
Komentarze