Kuchnia dobrej gospodyni
Rok wydania | 2010 |
Autorzy |
Przystępny poradnik, który pomoże man prowadzić smaczną, zdrową i niedrogą kuchnię. Autorka radzi w nim, jak racjonalnie gospodarować, jak oszczędzać prąd i gaz, jak przetwarzać warzywa i owoce wtedy, gdy są najtańsze, jak wykorzystywać resztki potraw.
Oprócz ciekawych przepisów na niezbyt kosztowne dania podaje wiele porad praktycznych, które pozwolą rozsądnie planować rodzinny budżet oraz układać atrakcyjne menu
z niedrogich produktów, a także wykorzystać pozostałe półprodukty do przygotowania konkretnych potraw. Dużą część książki autorka poświęca zupom i daniom jednogarnkowym, które dają ogromne możliwości kompozycyjne i smakowe, a jednocześnie nie wymagają zbyt skomplikowanych i pracochłonnych zabiegów.
Numer ISBN | 978-83-718375-55 |
Wymiary | 160x235 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 352 |
Podziel się opinią
Komentarze