Kuchnia bez cholesterolu
Autorzy |
Jest zły i dobry, a to ile go krąży po naszym organizmie zależy głównie od tego, co jemy. Złe wyniki cholesterolowe grożą zawałem lub rozwojem choroby miażdżycowej. Dlatego należy uważać na pokarmy wysokokaloryczne, o nadmiernej ilości tłuszczu. Przeciętny Polak spożywa dziennie więcej mg cholesterolu niż statystyczny europejczyk lub Amerykanin (choć ani biją wszelkie rekordy nieprawidłowego odżywiania). Pora wypowiedzieć walkę niewłaściwym nawykom. W książce jest prawie 200 przepisów na przekąski, zupy, dania obiadowe mięsne lub rybne, desery i słodycze. Pyszności! A jak przyjemnie, że niegroźne dla zdrowia.
Numer ISBN | 83-7404-638-1 |
Wymiary | 125x185 |
Gatunek | Książki kucharskie,Medycyna, zdrowie, diety,Poradniki |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 192 |
Podziel się opinią
Komentarze