Książka kucharska. 700 przepisów kulinarnych
Rok wydania | 1998-01-01 |
Wydawnictwo |
Książka kucharska powstała w celu przekazania osobom stosującym żywienie optymalne, a także tym, którzy zamierzają podjąć ten model żywienia, szerokiego zestawu przepisów kulinarnych, zgodnych z opracowaną przez autora i propagowaną od lat dietą optymalną.
Książek kucharskich jest w księgarniach wiele. Zalecane i opisywane w nich potrawy dostosowane są do rodzaju żywności występującej na danym terenie oraz regionalnych smaków i gustów. Ale w żadnej z nich przepisy kulinarne nie są bilansowane pod kątem rzeczywistych potrzeb żywieniowych człowieka. A przecież człowiek nie po to się odżywia, by zjadać to, co rolnicy i hodowcy wytworzą, a przetwórstwo podtruje, zdegraduje i rozcieńczy, ani też nie to, na czym producenci żywności osiągają najwyższe zyski i co najsilniej reklamują, ale to, co pokrywa rzeczywiste potrzeby organizmu człowieka, a tym samym pozwala mu żyć długo i zdrowo
Numer ISBN | 83-87534-07-2 |
Wymiary | 150x210 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 448 |
Podziel się opinią
Komentarze