Książka kucharska
Tytuł oryginalny | Jean Carper's complete healthy cookbook |
Rok wydania | 2007 |
Autorzy |
Książka kucharska zawiera wybór najlepszych przepisów na pyszne, korzystne dla zdrowia dania wraz z dokładnym wyjaśnieniem zasad racjonalnego odżywiania się. Jean Carper najpierw przedstawia podstawowe informacje z zakresu dietetyki, bez których nie sposób się obejść, w tym:
- dziesięć podstawowych zasad mądrego jedzenia,
- wskazówki dotyczące odcyfrowywania etykiet na kupowanych produktach żywnościowych,
- charakterystykę przypraw i ziół, które działają przeciwzapalnie, oraz tłuszczów, których należy unikać.
A także garść podpowiedzi:
- jak odróżnić dobre węglowodany od złych,
- jak walczyć z rakiem z pomocą owoców i warzyw,
- jak unikać kancerogenów i toksyn w spożywanych mięsach i rybach.
Numer ISBN | 978-83-61524-53-3 |
Wymiary | 155x230 |
Gatunek | Książki kucharskie,Medycyna, zdrowie, diety |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 336 |
Podziel się opinią
Komentarze