Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu
Autorzy |
Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud" oraz ksenobiotyki.
Numer ISBN | 978-83-01-14254-4 |
Wymiary | 140x205 |
Gatunek | Medycyna, zdrowie, diety,Poradniki |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 452 |
Podziel się opinią
Komentarze