Kawalerowie Angeliny. Opowieść z włoskiej kuchni
Tytuł oryginalny | Angelina's Bachelors |
Rok wydania | 2011 |
Autorzy |
Niespodziewane odejście Franka sprawia, że świat Angeliny - do tej pory szczęśliwej, młodej mężatki - rozpada się. Cały swój żal i gniew postanawia przelać w jedyne zajęcie, które pozwala jaj zapomnieć o stracie - w gotowanie. Jak w amoku przygotowuje talerz za talerzem pysznej lasagni, piecze chrupiący chleb, nacieranego ziołami kurczaka oraz ciasta... po czym rozdaje je zaskoczonym sąsiadom. Basil, który właśnie zamieszkał po drugiej stronie ulicy, jest wręcz urzeczony potrawami, które przygotowała Angelina i proponuje, by gotowała dla niego. Wkrótce wieści o jej niezwykłych zdolnościach kulinarnych rozchodzą się coraz szerzej, a Angelina gotuje i piecze już dla kolejnych siedmiu samotnych mężczyzn. Stopniowo odkrywa magiczną moc jedzenia, które zbliża do siebie ludzi, potrafi uleczyć i, być może, dać szansę na drugą miłość. "Kawalerowie Angeliny" to przepełniona domowym ciepłem, słodka opowieść o przezwyciężaniu żalu, podążaniu za głosem serca... i jedzeniu, oczywiście. Przekonaj się, jakie dania
pozwoliły Angelinie podbić serca sąsiadów, dzięki fantastycznym przepisom, zawartym w książce. Teraz także i Ty możesz odkryć smakowite sekrety włoskiej kuchni!
Numer ISBN | 978-83-7674-176-5 |
Wymiary | 130x200 |
Gatunek | Powieści i opowiadania |
Oprawa | 3 |
Liczba stron | 376 |
Podziel się opinią
Komentarze