Trwa ładowanie...
d3eiax4
26-01-2012 00:00

Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

książka
Oceń jako pierwszy:
d3eiax4
Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Publikacja dotyczy funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego w Polsce na tle innych krajów. To w jakości autorka upatruje głównego sposobu wzmacniania konkurencyjności ekologicznych gospodarstw rolnych. Dlatego też praca szeroko ujmuje problematykę jakości żywności. Z recenzji prof. dr. hab. Mieczysława Adamowicza: (...) ostatni rozdział pracy ma merytoryczne walory poznawcze, badania poszerzyły i pogłębiły wiedzę z problematyki funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, konkurencyjności gospodarstw ogrodniczych oraz ich wyników ekonomicznych. Uzyskane wyniki mogą być przydatne dla programowania rozwoju rolnictwa w regionie oraz doboru form i wysokości wsparcia różnych typów gospodarstw poprzez narzędzia Wspólnej Polityki Rolnej. Z recenzji dr hab. Jana Zalewy: (...) stwierdziłem dużą swobodę autorki pracy przy stosowaniu metod analizy ilościowej, a zwłaszcza precyzyjnych testów istotności otrzymanych wyników. Autorka stwierdziła istotność otrzymanych wyników. Nie wszystkie badania mogą się tą
zaletą poszczycić.

Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Numer ISBN

978-83-7641-322-8

Wymiary

160x230

Gatunek

Biologia,Chemia,Przyroda i ekologia

Oprawa

1

Liczba stron

296

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3eiax4
d3eiax4
d3eiax4