Trwa ładowanie...
dz7eh1q
01-03-2012 00:00

Jak to zrobić w kuchni?

książka
Oceń jako pierwszy:
dz7eh1q
Jak to zrobić w kuchni?
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

„Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).

Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł – począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską”.
–James Peterson

Jak to zrobić w kuchni?
Numer ISBN

978-83-7731-000-7

Wymiary

165x220

Gatunek

Książki kucharskie,Przewodniki

Oprawa

1

Liczba stron

432

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dz7eh1q
dz7eh1q
dz7eh1q