Historia naturalna i moralna jedzenia
Tytuł oryginalny | Histoire naturelle et morale de la nourritur |
Rok wydania | 1997 |
Autorzy |
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się jedzeniem masła w wielkim poście, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra Wielkiego. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity.
Numer ISBN | 83-88221-32-9 |
Wymiary | 140x205 |
Gatunek | Historia powszechna,Kulturoznawstwo i antropologia,Historia powszechna,Kulturoznawstwo i antropologia |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 672 |
Inne wydania | Warszawa - 2015-03-25 |
Podziel się opinią
Komentarze