Harmonia smaków. Wina i potrawy
Tytuł oryginalny | Alliance's Gourmandes Mets et vins |
Autorzy |
Książek o winie, ich apelacjach, klasyfikacjach, rocznikach i wyższości białka jaj kurzych nad żelatyną podczas klarowania wina napisano już wiele. Ta książka jest zupełnie inna. Podejmuje ambitną próbę znalezienia odpowiedzi na pytania: czym jest wino, jak je rozumieć i wreszcie jak je stosować? Gwarantuję, że to udana próba, a czytając tą świetną lekturę pewnie nie raz sięgniecie po dobrą butelkę wina i wyszukaną przekąskę. Autor w książce stosując dziesiątki ciekawych i charakterystycznych win, pochodzących z najlepszych regionów naszego kontynentu, stworzył ponad 70 przykładów wspaniałych, winno-kulinarnych kompozycji. Stanowią one wystarczającą bazę do indywidualnych dalszych poszukiwań i interpretacji własnych doznań w bogatym świecie smaków i aromatów.
Numer ISBN | 978-83-7163-414-7 |
Wymiary | 245x245 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 144 |
Podziel się opinią
Komentarze