Happy Food. Przez żołądek do szczęścia
Tytuł oryginalny | Happy Food |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2018 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry?
To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach…
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne – wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego. Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią.
Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję?
Jak stres wpływa na brzuch?
Co uszczęśliwia jelita?
Na czym polega cukrowy blues?
Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia?
Które superprodukty ukoją ciało i duszę?
Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Numer ISBN | 978-83-8053-407-0 |
Wymiary | 170x240 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 240 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze