Happy food green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu
Tytuł oryginalny | Happy Food Green |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2021 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Jak zachować równowagę między zdrowiem i smakiem a troską o środowisko?
W czasach, gdy o zdrowiu, klimacie i negatywnych skutkach chowu zwierząt myślimy więcej niż kiedykolwiek, jest wiele powodów, dla których warto żyć bardziej zielono.
Oferta wyrobów wege i zamienników produktów pochodzenia zwierzęcego stale rośnie i łatwo stracić orientację, co naprawdę jest najlepsze tak dla naszego organizmu, jak i klimatu. Happy food green podsuwa nam odpowiedź na pytanie, jak w większym stopniu oprzeć swoją dietę na roślinach.
Po Happy food i Happy food 2.0 czołowy szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt i dziennikarz naukowy Henrik Ennart kontynuują serię książek o jedzeniu, które daje szczęście. Happy food green zawiera szczegółową analizę rewolucyjnych wyników badań na temat diety roślinnej oraz pięćdziesiąt apetycznych przepisów zapewniających zróżnicowane i zrównoważone posiłki.
Książka przyda się nie tylko początkującym wegetarianom i weganom. Będzie też idealnym poradnikiem dla tych, którzy chcieliby w większym stopniu korzystać z produktów roślinnych. To obowiązkowa lektura dla zainteresowanych bardziej ekologicznym i pełniejszym smaku życiem.
Numer ISBN | 978-83-8053-955-6 |
Wymiary | 170x240 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 256 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze