Trwa ładowanie...
d2unr6q

Fizjologia smaku

książka
Oceń jako pierwszy:
d2unr6q
Fizjologia smaku
Tytuł oryginalny

Physiologie du goût ou méditations de gastronomie transcendante

Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Fizjologia smaku
Numer ISBN

978-83-64822-12-4

Wymiary

125x200

Gatunek

Książki kucharskie,Historia powszechna

Oprawa

6

Liczba stron

256

d2unr6q

Podziel się opinią

Share
d2unr6q
d2unr6q
d2unr6q
d2unr6q