Trwa ładowanie...
dec2gai
03-02-2020 22:45

Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół

książka
Oceń jako pierwszy:
dec2gai
Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
Tytuł oryginalny

Fermented Vegetables: Creative Recipes for Fermenting 64 Vegetables & Herbs in Krauts, Kimchis, Brined Pickles, Chutneys, Relishes & Pastes

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!

Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.

Dzięki tej książce poznasz również:

– podstawy procesów fermentacji,

– rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,

– problemy, jakie możesz napotkać,

– przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery!

Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!

Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
Numer ISBN

978-83-65601-20-9

Wymiary

220x225

Oprawa

twarda

Liczba stron

368

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dec2gai
dec2gai
dec2gai
dec2gai