Trwa ładowanie...
dkehvoy
04-01-2013 00:00

Etyka a to, co jemy

książka
Oceń jako pierwszy:
dkehvoy
Etyka a to, co jemy
Tytuł oryginalny

The Way We Eat: Why Our Food Choices Matter

Rok wydania
Autorzy
Elibri
Źródło: Elibri

Co tak naprawdę wiemy o produktach, które zjadamy? W sklepach spożywczych wybieramy kuszące wyglądem towary, nie myśląc o ich pochodzeniu. Nie znamy zatem przerażającej strony procesu ich produkcji, ukrytej pod płaszczykiem eleganckich sklepowych opakowań. Własnymi pieniędzmi napędzamy działania, których świadomie nigdy byśmy nie poparli.

Tę ponurą prawdę odsłaniają Peter Singer, jeden z największych autorytetów współczesnej filozofii, i Jim Mason, pisarz i prawnik wyczulony na problemy środowiska naturalnego. Wyruszają w szokującą, choć pouczającą podróż przez tajemnice, które producenci żywności wolą przemilczeć. Tak docierają do pytania: jak kupować i jeść etycznie?

Etyka a to, co jemy
Numer ISBN

978-83-7554-394-0

Wymiary

150x230

Gatunek

Filozofia i etyka,Podręczniki akademickie

Oprawa

1

Liczba stron

472

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dkehvoy
dkehvoy
dkehvoy