Trwa ładowanie...
d21haqk
30-01-2020 21:43

Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na sałatki i surówki

książka
Oceń jako pierwszy:
d21haqk
Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na sałatki i surówki
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się gości. Warto je wprowadzić również do codziennego jadłospisu. Debiutujące gospodynie ze wstępu nauczą się, jak postępować z warzywami, by – poza dostarczeniem domownikom cennych witamin i soli mineralnych – przyrządzić jednocześnie coś atrakcyjniejszego niż marchewka utarta z jabłkiem czy kiszona kapusta doprawiona olejem. Panie domu bardziej doświadczone w sztuce kulinarnej znajdą tu pomysły na niebanalne łączenie popularnych warzyw.

Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na sałatki i surówki
Numer ISBN

978-83-7839-353-5

Wymiary

140x200

Oprawa

miękka

Liczba stron

176

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21haqk
d21haqk
d21haqk