Trwa ładowanie...
d4b60u1
28-06-2012 00:00

Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej

książka
Oceń jako pierwszy:
d4b60u1
Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej
Tytuł oryginalny

Economy Gastronomy. Eat better and spend less

Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

• Planujcie posiłki z wyprzedzeniem

• Kupujcie mądrze i oszczędnie

• Nie marnujcie jedzenia

• Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku

• Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego

• Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach

• Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania

• Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.

W Ekonomii gastronomii chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne. Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka

Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej
Numer ISBN

978-83-10-12290-2

Wymiary

195x250

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

320

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4b60u1
d4b60u1
d4b60u1