Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej
| Tytuł oryginalny | Economy Gastronomy. Eat better and spend less |
| Rok wydania | 2009 |
| Autorzy |
• Planujcie posiłki z wyprzedzeniem
• Kupujcie mądrze i oszczędnie
• Nie marnujcie jedzenia
• Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku
• Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego
• Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach
• Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania
• Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.
W Ekonomii gastronomii chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne. Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka
| Numer ISBN | 978-83-10-12290-2 |
| Wymiary | 195x250 |
| Gatunek | Książki kucharskie |
| Oprawa | 6 |
| Liczba stron | 320 |
Podziel się opinią
Komentarze