Dzikie rośliny jadalne i trujące. Ponad 200 ziół, jagód i orzechów
Autorzy |
Autor podjął się trudnego bez wątpienia zadania przedstawienia ponad dwustu dzikich roślin w taki sposób, aby ich rozpozna nie mogło być bez błędne. Rzecz bowiem w tym, że znacz na ich część może być przez nas zjadana.
Już na wewnętrznej stronie okładki umieszczono bardzo dokładną charakterystykę poszczególnych części roślin, co w połączeniu z ich opisem w tekście oraz ze zdjęciami zapewni właściwe rozpoznanie. Przy opisie każdej rośliny znajdziemy też informacje, gdzie występuje, jakie ma znaczenie dla środowiska przyrodniczego, wreszcie przepisy (łącznie z nalewkami) oraz ciekawostki w rodzaju skąd pochodzi, od kiedy i jak była wykorzystywana.
Układ książki, dzięki indeksowi podającemu nazwy polskie oraz łacińskie, pozwala na natychmiastowe znalezienie opisu rośliny, na szybkie i bezbłędne ustalenie jej tożsamości.
Ta książka powinna znaleźć się w kieszeni każdego miłośnika przyrody i entuzjasty zdrowe go żywienia.
Numer ISBN | 978-83-11-12086-0 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Przyroda i ekologia |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 192 |
Podziel się opinią
Komentarze