Domowy chleb. 300 przepisów na pyszne pieczywo z automatu
Tytuł oryginalny | 300 recettes pour la machine a pain |
Autorzy |
Chleb na ciemnym piwie, na kwaśnym mleku, z jogurtem, pietruszką lub anyżkiem moda na domowe wypieki powraca. Dzięki tej książce możesz samodzielnie upiec wspaniałe chleby: z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie. Będą idealne na kanapki z wędliną, serem czy świeżym twarożkiem. Szwedzkie bułki z cynamonem, prowansalskie podpłomyki z szafranem lub niemieckie precle możesz podać na podwieczorek. Niebanalnym dodatkiem do sałatek mogą być pieczywa słodkie z tartymi jabłkami, figami i orzechami. Pieczenie tych rarytasów nie jest trudne, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Podając samodzielnie upieczony chleb, mile zaskoczysz swoich gości.
Numer ISBN | 978-83-247-2295-2 |
Wymiary | 190x190 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 288 |
Podziel się opinią
Komentarze