Dobre, bo włoskie
Rok wydania | 2013 |
Opracowany przez zespół najpopularniejszego amerykańskiego magazynu kulinarnego Saveur (Smak, fr.), zbiór 30 klasycznych włoskich przepisów kulinarnych – od zupy minestrone, poprzez sos bolognese i pesto oraz klasyczny makaron tagliatelle, po deser zabajone. Wzbogacona smakowitymi informacjami o włoskiej tradycji kulinarnej, książka stanowi doskonały podręcznik domowego gotowania w jednym z najbardziej lubianych stylów kulinarnych.
Kuchnia włoska dla każdego - dla wszystkich, którzy gotują w domu i mają ochotę na klasyczne dania włoskie, ale wcale nie mają dużo czasu na ich przyrządzenie. Redaktorzy SAVEUR, jednego z najbardziej uznanych amerykańskich magazynów kulinarnych, zebrali blisko 40 autentycznych włoskich przepisów na szybkie do przygotowania potrawy, które usatysfakcjonują entuzjastów tej uwielbianej przez wszystkich kuchni. Część książki została poświęcona włoskim winom – z niej dowiemy się, jak dobrać najlepsze do obiadu czy kolacji.
Numer ISBN | 978-83-7881-927-1 |
Wymiary | 190x240 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 112 |
Podziel się opinią
Komentarze