Dietetyka w chirurgii bariatrycznej
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2023 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Publikacja stanowi kompleksowy przegląd zagadnień z zakresu chirurgii bariatrycznej: od problematyki otyłości i związanych z nią zaburzeń metabolicznych, poprzez rodzaje operacji bariatrycznych, ich wady i zalety, po dokładny opis postępowania dietetycznego, będącego kluczowym elementem okresu pooperacyjnego. Jest jedyną tego typu pozycją na rynku wydawniczym, podsumowującą aktualne informacje oraz międzynarodowe wytyczne, a także ukazującą doświadczenia znakomitych specjalistów w tej dziedzinie w Polsce.
Książka może być przydatna dla wielodyscyplinarnych zespołów sprawujących opiekę nad pacjentem bariatrycznym, m.in. dietetyków, fizjoterapeutów, psychologów, jak również dla lekarzy rodzinnych, pod opieką których często pozostają osoby po operacjach bariatrycznych.
| Numer ISBN | 978-83-01-23039-5 |
| Wymiary | 150x235 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 660 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze