Trwa ładowanie...
d2agst1
d2agst1

Dietetyka. Kompendium

książka
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Dietetyka. Kompendium
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Dietetyka. Kompendium
Materiały prasowe

Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.

W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie.

Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.

Dietetyka. Kompendium
Numer ISBN

978-83-200-6150-5

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka

Liczba stron

436

Język

polski

Podziel się opinią

Share
d2agst1
d2agst1
d2agst1
d2agst1
d2agst1