Dieta przyszłej matki
Tytuł oryginalny | What to Eat When You Are Expecting |
Autorzy |
Zawarte tutaj porady odnoszące się do zdrowego żywienia w okresie ciąży są ponadto poparte najnowszymi wynikami badań dotyczących kalorii, leków, konserwantów, błonnika, witamin i wieloma innymi składnikami naszego pożywienia.
Proste i jasne odpowiedzi na setki pytań, m.in.:
- W jaki sposób dieta wpływa na poranne mdłości, zmiany nastroju, zaburzenia krążenia?
- Jak stwierdzić, co można jeść bezpiecznie?
- Dlaczego brak odpowiednich składników w pożywieniu może się stać przyczyną poronienia?
- Czy konieczność wyeliminowania mleka z codziennej diety może się odbić na zdrowiu dziecka? Książka zawiera również wskazówki dla diety przedciążowej i dla kobiet karmiących piersią, a także znakomite przepisy na bezmięsne dania o dużej zawartości protein, koktajle bezalkoholowe, naturalnie słodzone ciasta, ciasteczka i przepyszne desery.
To wszystko, co powinnaś wiedzieć, by właściwie odżywiać nie tylko siebie, ale również swoje jeszcze nienarodzone dziecko.
Szczegółowo opisana dieta "najwyższych szans" i porady związane z takimi problemami jak: właściwe przybieranie na wadze, zamawianie posiłków w restauracji, ustalanie odpowiednich nawyków żywieniowych i "bezpieczne oszukiwanie".
100 specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych.
Numer ISBN | 83-7301-258-3 |
Wymiary | 150x225 |
Gatunek | Medycyna, zdrowie, diety,Poradniki |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 320 |
Podziel się opinią
Komentarze