Dieta niewydolności serca. Poradnik dla pacjentów
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2023 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Kompendium wiedzy na temat diety w niewydolności serca, którego celem jest dostarczenie rzetelnych informacji i praktycznych porad dotyczących diety, która stanowi element leczenia tej choroby.
Publikacja pozwoli zrozumieć, jakie zmiany w sposobie odżywienia są niezbędne oraz jakie korzyści zdrowotne może to przynieść. Znajdują się tutaj jasno sformułowane wytyczne dotyczące różnych aspektów odżywiania, takich jak ograniczenie sodu, kontrola płynów, odpowiedni poziom białka i wybór odpowiednich tłuszczów. Czytelnik znajdzie tu również listę produktów, które warto włączyć do codziennego jadłospisu, tak aby wspomóc funkcjonowanie serca oraz poprawić samopoczucie. Książka zawiera przepisy na pyszne i zdrowe potrawy, które pozwolą cieszyć się jedzeniem.
Numer ISBN | 978-83-01-23220-7 |
Wymiary | 165x205 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 150 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze