Dieta długowieczności. Gotowanie według Pięciu Przemian
Rok wydania | 2011 |
Autorzy |
Autorka jest doradcą żywieniowym, wykorzystującym w swojej pracy osiągnięcia dietetyki Dalekiego Wschodu. W swojej książce łączy mądrość liczącej sobie ponad pięć tysięcy lat Tradycyjnej Medycyny Chińskiej z realiami polskimi. Autorka pokazuje, że przez jedzenie można wzmocnić nie tylko nasze ciało i jego funkcje, ale również psychikę. Odżywiając ciało wzmacniamy również ducha. Czy przez odpowiedni dobór pokarmów można leczyć lęk i inne problemy emocjonalne? Dlaczego warto jeść produkty rolnictwa ekologicznego? W jaki sposób powinna wyglądać dieta latem, a w jaki zimą? Jak wspomagać dietą pracę poszczególnych narządów? Na te i inne pytania odpowiada książka, która oprócz tego zawiera mnóstwo przepisów wspierających zdrowie.
Numer ISBN | 978-83-88330-71-1 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 194 |
Podziel się opinią
Komentarze