Dieta bezglutenowa - co wybrać?
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2015 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi: · właściwości glutenu · zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych · wartość odżywczą produktów bezglutenowych · wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych · praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych · aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo. Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
Numer ISBN | 978-83-200-4965-7 |
Wymiary | 82x104 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 184 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze