Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2018 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej.
Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.
| Numer ISBN | 978-83-200-5584-9 |
| Wymiary | 165x235 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 280 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze