Trwa ładowanie...
drivgi1

Daria Ładocha

WP
Źródło: WP

Daria Ładocha jest blogerką oraz autorką książek kulinarnych, specjalizuje się w kuchni tajskiej, zajmuje się zdrowym żywieniem. Kojarzona również jako Mamałyga od nazwy prowadzonego przez nią bloga żywieniowego, a także z programów kulinarnych w Dzień Dobry TVN.

Daria Ładocha – kariera

Daria Ładocha jest współzałożycielką agencji reklamowej o nazwie 4DB Brand Design, a od 2014 roku prowadzi kącik kulinarny w telewizji śniadaniowej Dzień Dobry TVN, gdzie w cyklach "O(d)żywieni" oraz "Kuchnia widza" prezentuje przepisy zdrowej kuchni. Swoją wiedzą z zakresu żywienia dzieci dzieli się w programie „Ugotuj mi mamo” emitowanym na kanale kulinarnym Kuchnia+. Swoje horyzonty kulinarne Daria Ładocha poszerza, podróżując po świecie, między innymi do Azji.

W 2017 roku do elementów działalności Darii Ładochy dołączyła rola ambasadorki sieci sklepów spożywczych Lidl – w ten sposób włączyła się ona w kampanię "Tradycyjnie czy nowocześnie", w której dzieli się lekkimi i niskokalorycznymi przepisami.

Daria Ładocha wystąpiła w programie Agent – Gwiazdy, wygrywając jego drugą edycję.

Daria Ładocha – życie osobiste

Daria Ładocha jest matką dwójki dzieci, stąd też jej zaangażowanie w opracowywanie i rozpowszechnianie zdrowych przepisów tworzących zbilansowaną dietę dziecięcą, a także rodzinną.

Daria Ładocha – książki

Daria Ładocha wydała kilka książek kulinarnych. Pierwsza z nich, "W mojej tajskiej kuchni", ukazała się w 2015 roku – Ładocha prezentuje w niej przepisy kuchni tajskiej, z którymi zapoznała się podczas podróży do Tajlandii. Wydana rok później książka "Gotuj zdrowo dla dzieci" stanowi poradnik żywieniowy dla dzieci w wieku przedszkolnym, w którym znajdziemy autorskie przepisy Darii Ładochy. Spod pióra Darii Ładochy wyszły też szybkie i proste przepisy zebrane w publikacji "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn". Kulinarne propozycje jej autorstwa znajdziemy także w stworzonej wspólnie z Karolem Okrasą i Pawłem Małeckim "Rodzinnej kuchni Lidla". Przepisy trenerki kulinarnej dostępne są również w ufundowanej przez "Dzień Dobry TVN" książce "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora".

drivgi1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
drivgi1
drivgi1
drivgi1
drivgi1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj