Cztery strony smaku
Rok wydania | 2012 |
Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań umysłu, serca i podniebienia. Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie – na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań – niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.
Numer ISBN | 978-83-245-9272-2 |
Wymiary | 135x205 |
Gatunek | Literatura podróżnicza,Książki kucharskie |
Oprawa | 3 |
Liczba stron | 328 |
Podziel się opinią
Komentarze