Czekolada
| Tytuł oryginalny | Chocolate: Homemade, Fancy, and Delicious |
| Rok wydania | 2013 |
| Autorzy |
Książka Eliq Maranik przyprawi o przyspieszone bicie serca wszystkich miłośników czekolady. Około 60 smakowitych przepisów na pralinki, trufle, cukierki, ciasta i desery dowodzi, że czekolada ma w kuchni niemal nieograniczone zastosowanie. Znajdują się w niej proste, ale efektowne przepisy na brownie lub klasyczny mus czekoladowy, a także wymagające większej wprawy receptury na pralinki czy trufle. Poza fantastycznymi przepisami znalazły się tu również ciekawe informacje na temat historii czekolady, dziejów jej produkcji, narzędzi oraz technik obróbki.
| Numer ISBN | 978-83-7881-951-6 |
| Wymiary | 195x255 |
| Gatunek | Książki kucharskie |
| Oprawa | 6 |
| Liczba stron | 160 |
Podziel się opinią
Komentarze