Cymesy z mojej mesy
Rok wydania | 2000-08-24 |
Autorzy |
Poradnik poświęcony gotowaniu pod żaglem. Autor dedykuje go żeglarzom nawigującym na rzekach, jeziorach, morzach aż po oceaniczne szlaki. Książka nie tylko informuje z czego, jak i w czym przyrządzać szybko, w każdych warunkach, zdrowe i smaczne potrawy, jest także opowieścią o żegludze, o znakomitych kukach i o kuchniach różnych portów. Przede wszystkim jednak serwuje czytelnikowi sto kilkadziesiat przepisów przekąsek, zup, dań, deserów i smakołyków, okraszonych apetycznymi przystawkami anegdot żeglarskich i szczodrze przyprawionych humorem oraz autoironią. Unikatowy rarytas wydawniczy, napisany przez jednego z nielicznych ludzi, którzy przeżeglowali tysiące mil i gotowali na wszystkich 360 południkach naszego globu.
Numer ISBN | 83-05-13147-5 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Biografie i autobiografie,Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 223 |
Podziel się opinią
Komentarze