Ciasta bez pieczenia od A do Z
Tytuł oryginalny | Kuehlschrank torten von A-Z |
Rok wydania | 2012 |
Autorzy |
Ciasta bez pieczenia - super alternatywa nie tylko na lato. Są tak proste do zrobienia! Biszkopt, keks czy wafle jako spód ułożone na dnie formy w całości lub pokruszone i do tego twarożek, śmietana, owoce oraz inne, pyszne produkty mleczne. Ciasta na zimno dają fantastyczne i nieograniczone możliwości kreacji. Tylko czekają by je zjeść - pyszne łakocie przechowywane w lodówce, mogą też czekać aż przyjdą goście. Cóż może być bowiem przyjemniejszego niż to, gdy upalnego dnia lata można usiąść z przyjaciółmi lub rodziną na balkonie czy tarasie i zjeść wyśmienity kawałek chłodnego tortu? Z mnóstwa owoców lata można przyrządzić pyszny letni, lekki tort. Nie potrzeba do tego ani wiele czasu, ani rozgrzewania piekarnika. Co ważne jest podczas upałów. Na takie szczególnie gorące dni znajdują się w tej książce przepisy na torty lodowe. To jest nowoczesna sztuka tworzenia ciast - powstają z twarogu, jogurtu i niskotłuszczowego mleka oraz świeżych, kolorowych owoców lub przetworów. Wśród ogromnej obfitości przepisów
każdy będzie mógł wybrać swoje ulubione ciasto, będzie tu hit dla dzieci, torty z alkoholem lub świeżymi owocami, łatwe do zrobienia ciasta, ciasta okolicznościowe, smakowite torty dla najbliższych i wakacyjne dla gości.
Numer ISBN | 978-83-7799-224-1 |
Wymiary | 175x245 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 320 |
Podziel się opinią
Komentarze