Chleby, bułki, bułeczki
Tytuł oryginalny | Brotbacken |
Zdrowszy i smaczniejszy od kupnego - chleb pieczony w domu. Aromat świeżego pieczywa rozchodzący się po kuchni, zrumieniona skórka, pulchne ciasto - tego nie da się zastąpić żadnym smakołykiem. Pieczenie to wielka przyjemność i wielka satysfakcja. Sięgnij po jeden z przepisów na pieczywo pszenne, pełnoziarniste, pikantne czy słodkie. Chleb dyniowy, migdałowy warkocz, paluchy serowe, słodki chlebek z patelni albo domowe drożdżówki - wybór jest naprawdę imponujący! Każdy przepis opatrzono informacją o kaloryczności, zawartości tłuszczów, cukrów i węglowodanów. Oprócz tego dużo praktycznych informacji o samym pieczeniu: rodzajach mąki, kształtach chleba, drożdżach, zakwasach i dodatkach.
Numer ISBN | 978-83-7799-588-4 |
Wymiary | 165x220 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 96 |
Podziel się opinią
Komentarze