Chleba naszego powszedniego... Receptury klasztorów i opactw
Rok wydania | 2015 |
Wydawnictwo |
Wyjątkowa księga oparta na wielowiekowym doświadczeniu klasztornym. Książka kucharska, poradnik zdrowia i ogród ziół w jednym. Czytelnik znajdzie tu setki oryginalnych przepisów prosto z klasztornej kuchni (zupy, makarony, dana mączne, mięsne i rybne, przepisy z darów ziemi; ziół, owoców, warzyw, wreszcie eceptury na nalewki i likiery), opis najpopularniejszych roślin leczniczych i receptury na ziołowe napary na dziesiątki chorób, dania dla osób z wrażliwym żołądkiem, potrawy na cześć świętych książka kucharska poradnik zdrowia ogród ziół i specjalne przepisy dań na uroczystości religijne „Chleba naszego...” to także wielka wyprawa po historii naszej europejskiej uchowości, wiary i tradycji, bez których nie byłoby również... europejskiej kuchni. To wyjątkowa księga odkrywająca wiele tajemnic klasztornych i duchowych recept. To ogród ziół leczniczych, piwa, wina, oliwy, migdałowców, przypraw i ziołowych herbat. To podróż po krainie aromatów i odkrywanie receptur i smaków. To wreszcie leksykon zdrowia zarówno
fizycznego, jak i duchowego.
Numer ISBN | 978-83-7569-673-8 |
Wymiary | 140x240 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 320 |
Podziel się opinią
Komentarze