Bruschetta i crostini. Grzanki po włosku
Tytuł oryginalny | Bruschetta & crostini |
Rok wydania | 2010 |
Autorzy | |
Wydawnictwo |
Zjawili się niespodziewani goście, a w lodówce i spiżarce masz prawie pustki? Nie szkodzi! Wystarczy, że znajdziesz w nich parę podstawowych produktów, by z pomocą tej pięknie ilustrowanej książki na poczekaniu wyczarować pyszną bruschettę z czosnkiem i oliwą lub bruschettę z pomidorami, czosnkiem, oliwą i bazylią. Korzystając z przepisów autorki na włoskie grzanki, błyśniesz kunsztem kulinarnym, a przy tym nie musisz spędzać wielu godzin w kuchni, aby przygotować gościom smaczną kolację czy przekąskę, taką jak crostini z gruszkami, brie i orzechami laskowymi lub bruschettę z pikantnymi małżami.
Przepisy w „Bruschetta i crostini. Grzanki po włosku” są tak różnorodne jak same Włochy, ciągnące się od Sycylii aż po Alpy. Od wegetariańskich, przez rybne po mięsne i od lekkich po bardziej sycące.
Masz ochotę coś przekąsić przed telewizorem, ale chcesz uniknąć niezdrowego i tuczącego jedzenia, takiego jak ciastka i chipsy? Z tym poradnikiem błyskawicznie zrobisz zdrową i smaczną bruschettę śródziemnomorską, crostini z twarożkiem i suszonymi morelami lub bruschettę z miecznikiem, pomarańczą i aromatycznymi ziołami. Znajdą się tu także przepisy dla amatorów bardziej treściwych grzanek, np. na crostini z wątróbką drobiową i bruschettę z kiełbasą, bobem i pecorino. Z kolei bruschetta ze słoniną z Colonnaty i czarnymi oliwkami albo z wędzonym boczkiem, pomidorami i rukolą nada się w sam raz na mroźne zimowe dni.
Numer ISBN | 978-83-7243-907-9 |
Wymiary | 195x195 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 72 |
Podziel się opinią
Komentarze