Trwa ładowanie...
d30z3jm
03-02-2020 21:53

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

książka
Oceń jako pierwszy:
d30z3jm
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki. w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze. witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych. ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności. metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu uniwersytetów medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu
Numer ISBN

978-83-200-3603-9

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka

Liczba stron

466

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d30z3jm
d30z3jm
d30z3jm
d30z3jm