Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna
Rok wydania | 2012 |
Autorzy |
Od Wigilii z zupą rybną „trochę naszą, trochę orientalną”, po noworoczną ucztę z indykiem w kasztanach. Może „Wigilia jak u babci z Kresów”, z karpiem zapiekanym z chrzanem i śliwkami, albo „Wigilijna kolacja – postna, ale wykwintna” z łososiem, pieczonym w cieście francuskim? A Bożonarodzeniowy obiad? „Klasyka z odrobiną szaleństwa” w postaci rosołu z… winem porto, czy „Obiad jak królewska uczta” z pasztetem cielęcym z gruszkami w winie. Wspaniałe przekąski na Sylwestra i regenerujące zupy na Nowy Rok. Autorka dokładnie wyjaśnia, co, jak i kiedy przygotować, bo czasem trzeba zacząć przynajmniej kilka dni wcześniej. Inspirujące!
Numer ISBN | 978-83-273-0032-4 |
Wymiary | 210x260 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 128 |
Podziel się opinią
Komentarze